Skip to main content

Een uniek ontwerp of concept gaat pas leven als je er een persoonlijke touch aan geeft.

Design, functionaliteit, innovatie…

Marije Wielaert (1993) is afgestudeerd Interieurontwerper, aan de Hanzehogeschool Academie Minerva in Groningen voor Interior Architecture & Design. Hier hield ze zich naast interieur en architectuur ook specifiek bezig met productontwerp. Daarnaast is haar persoonlijke interesse in architectuur en techniek ook herkenbaar in haar kijk op interieur in relatie tot gebouwen.

Marije Wielaert
(interieurontwerper)

Design en functionaliteit

Haar gevoel voor design, vormgeving en bouwkundige interesse zorgen samen met haar ruimtelijke inzicht voor ontwerpen die functioneel én smaakvol zijn. Haar werk zoekt grenzen op tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen. Haar ontwerpen kenmerken zich door een verfijnd spel tussen curve en lijnen, zuiverheid en karakter.

Gevoel voor sfeer, duurzaamheid en functionaliteit. Dat is NOORE. 

Gevoel voor sfeer, duurzaamheid en functionaliteit. Dat is NOORE. 

Gevoel voor sfeer, duurzaamheid en functionaliteit. Dat is NOORE. 

De ‘Laveno’

Eigen werk creëren, waarin belangrijke kenmerken van Marije haar manier van ontwerpen tot uiting komen: design, innovatie en functionaliteit. Een van haar ontwerpen kwam tot stand door een zoektocht naar een origineel en duurzaam kraamcadeau. Als ontwerper wekte dit haar interesse om te onderzoeken wat je nodig hebt bij het verwelkomen van een pasgeboren kind en wat er op de markt wordt aangeboden.
Dit leidde tot het ontwerpen van een multifunctioneel meubel dat duurzaam in gebruik en materiaal is: de LAVENO zag het levenslicht

Bekijk project

Beleving van een ruimte

Naast het ontwerpen van meubelen, richt Marije zich vooral op interieurontwerpen. Wat een ruimte nodig heeft om tot volledige ontplooiing te komen, daarop focust Marije zich.
Het effect van ruimtelijke vormgeving op de beleving en het gebruik van een ruimte of een gebouw is voor Marije een fascinerend aspect van ontwerpen. Daarbij is voor haar van belang of een ontwerp ook een blijvende verbetering is in een interieur. Marije is altijd op zoek naar een ideale match tussen de wensen en behoeftes van een gebruiker. En dat in relatie tot de gebruiken ruimte en het design.

Als je de verbeelding laat fantaseren ontstaan er de mooiste verhalen.

Meer weten? Bel NOORE voor een afspraak!

nl_NLDutch