Laveno®: gaat verder dan functie.

Juni 2020

Een duurzaam meubel die met je mee veranderen in de fase waarop jij je op dat moment bevindt.

Ouders willen graag het beste voor hun kinderen. Waarbij de beleving, uitstraling en functionaliteit boven aan hun lijst staat. De uitstraling en de beleving van het interieur is steeds belangrijker geworden, het is een soort weerspiegeling van je persoonlijkheid en heeft een positief effect op het welzijn.

Het meubelstuk is speciaal ontwikkeld om de CO2-footprint zo veel mogelijk te reduceren. Van ontwerp en productontwikkeling tot materialen en productie; het komt allemaal uit Nederland. Veel kindermeubelen zijn vaak maar voor een korte periode te gebruiken doordat de kinderen doorgroeien, maar de meubelen stil blijven staan.

Onze nieuwe generatie het voorbeeld geven hoe je duurzaam kunt leven zonder in te leveren op luxe of comfort.

Het verhaal achter Laveno®
Als ontwerper ben ik gefascineerd door vormgeving in de natuur & architectuur, duurzaamheid en innovatie.

Nog nooit hebben we zoveel keuze gehad en consumeren we als nooit te voren. Fantastisch wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is en blijven ons daarin ontwikkelen. Maar de cijfers liegen er niet om. Als wij CO2 neutraal willen leven en consumeren, zal elk huishouden in Nederland meer dan tweeduizend bomen in hun achtertuin moeten plaatsen. Dan zie je letterlijk door de bomen je eigen huis niet meer.

Tijdens mijn afstudeerjaar en al een tijd werkzaam op de kraamafdeling werd het idee geboren. Een duurzaam meubel te ontwikkelen dat verder gaat dan enkel functie. Een meubel dat je door kunt geven aan jouw kinderen en de herinneringen opnieuw verteld zullen worden.  Functie te laten versmelten met tijd en emotie. Waardoor er een nieuwe waarde gegeven wordt aan een meubelstuk.

Tot in detail
Om het prototype te kunnen ontwikkelen is het hele proces met de hand vervaardigd. Van ontwerp tot uitvoering. Een stuk ambacht herontdekken en in te zetten tot op detail-niveau om het beste resultaat te kunnen creëren.

Duurzaamheid gaat verder dan alleen materiaal of tijd, dit is een combinatie van alle elementen die komen kijken voor het produceren van een product. Daarom is er gebruik gemaakt van FCS gekeurd Berken multi en triplex van de beste kwaliteit en een metalen solide framewerk. Hierdoor is het mogelijk om het meubel een levensduur te geven van minimaal vijftig jaar.

“Onze nieuwe generatie het voorbeeld geven hoe je duurzaam kunt leven zonder in te leveren op luxe of comfort.  Het meubelstuk dat past bij het moment waarin jij je bevindt.”

Geleverde diensten

  • Maatwerk productontwerp

Kenmerken

  • 5 in 1 meubel
  • FSC Berken multiplex
  • Metalen modulair frame
  • Binnenkant afgewerkt met textuur