Haar verhaal

Nooré is de moderne Iraanse sieradenlijn van Nederland. Nooré brengt een unieke collectie kettingen, armbanden en oorbellen op de markt. De sieraden stralen kracht en schoonheid uit en  geven de draagster de mogelijkheid om extra te stralen.

Nooré is voor ambitieuze vrouwen en grensoverschrijdende handel. Nooré’s sieraden worden namelijk ontworpen en handgemaakt in Iran en gedragen in Nederland door sterke vrouwen. Nooré vindt dat de normaalste zaak van de wereld.

De Naam Nooré

De naam Nooré komt van het Perzische woord ‘Noor’, wat licht betekent. Er is gekozen voor deze naam omdat licht staat voor vernieuwing, hoop  en toekomst. Het is iets positiefs, warms en moois. Een bestaande liefkozing in het Perzisch is bijvoorbeeld de uitspraak ‘nooré cheshmam’, wat letterlijk ‘licht van mijn ogen’ betekent. Ogen zijn de ingang naar de ziel, en in het poëtische Iran is dit een manier om iemand te vertellen dat hij of zij het leidende licht naar het innerlijk is.

Oprichters

Nooré oprichtersNooré is opgericht door Loucky Spit en Nadine Hoogerwerf. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie Politicologie en Internationale Betrekkingen en kwamen er achter dat ze allebei graag het avontuur opzoeken en de wereld ontdekken. Met opgedane studiekennis kwamen ze tot het inzicht dat handel een van de beste manieren is om samenwerking tussen landen te versterken en mensen dichter bij elkaar te brengen. Ook delen ze samen een liefde voor mooie spullen, met name sieraden.

Ontwerpsters

Nooré werkt samen met ontwerpsters in Iran. De ontwerpster van Nooré’s eerste collectie is Marjan Shakeri.

Marjan Sharkeri is in 1982 geboren en afgestudeerd in ‘Textile and Apparel design’ aan de universiteit van Teheran. Na haar studie heeft zij zich een aantal jaar gericht op het ontwerpen en produceren van kleding en accessoires. Maar daar werd ze beperkt in haar creativiteit in verband met de strenge kledingvoorschriften. Daarom besloot zij zich te focussen op het ontwerpen en produceren van sieraden. Na het afronden van een training begon ze met handgemaakte gouden en zilveren sieraden met gemstenen. Haar stijl is te omschrijven als abstract en modern met invloeden van Iraans Arabesk. Wil je meer te weten komen over Marjan en haar werk voor Nooré? Klik dan hier.

Waarom Iran?

De oprichters van Nooré hebben voor Iran gekozen vanwege de eindeloze schoonheid van dit land. Het sieradenambacht is er sterk ontwikkeld maar helaas weten maar weinig mensen dat. Gelukkig bieden recentelijke ontwikkelingen in de wereldpolitiek mogelijkheden om de schatten van Iran naar Nederland te halen. Want na jaren van afzondering is er weer toenadering gezocht tussen Iran en het Westen. Hierdoor is Nooré uniek in haar soort en dit maakt Nooré’s sieraden extra speciaal.

Algemene gegevens
Nooré V.O.F.
Jan Hanzenstraat 30-4, Amsterdam (geen bezoekadres)
+31 6 319 410 44 & +31 6 528 292 82
E-mailadres: info@noore.nl
KvK-nummer: 63590964
Btw-nummer: NL855303694B01