Items om in te investeren

Niets is zo veranderlijk als de interieur trends. We worden overspoeld door het enorme aanbod aan nieuwe items. Elke maand komen er weer honderden nieuwe producten op de markt en worden we verleid om ons interieur te restylen. Maar vaak veranderen de impulsaankopen dan ook naar miskopen waar we spijt van krijgen. Zonde!

In de tijd waar duurzaamheid belangrijker wordt, is dit het moment om bewust te kiezen en te investeren in meubelen waar je al heel lang van droomt. Hoe mooi en fijn is het om jaren verliefd te zijn op de fauteuil?

Bij NOORE is een positieve impact hebben op mens en planeet belangrijk. Investeren in de wereld van nu, zodat de generaties na ons dit kunnen voortzetten. NOORE geeft je 6 items die het waard zijn om in te investeren.

1. Een mooie bank

Waar lief en leed wordt gedeeld, op gespeeld wordt, de plek voor een powernap na het werk en ‘avonds die goede film op wordt gekeken. De bank, de meest belangrijke meubelstuk in je interieur. Maar deze bepaald ook voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Banken zijn een behoorlijke uitgave en gaan zo 10 jaar of langer mee in je interieur. Daarom is het van belang om te ontdekken wat voor type bank het beste bij jou, je leefstijl en in de stijl van je interieur past. Persoonlijk ben ik fan van elementen banken, deze geven je zoveel mogelijkheden om te spelen met de ruimte.

2. Die fantastische fauteuil

Je interieur kan eigenlijk niet zonder fauteuil. Het is het ideale meubelstuk om uren in te kunnen lezen of aan te schuiven bij gezelschap tijdens een gezellige borrel in de avond. Doordat een fauteuil compact is, maar wel comfort biedt, past hij altijd wel ergens in huis. In de woonkamer als onderdeel van de zithoek, op de slaapkamer waar uiteindelijk je kleding over de rugleuning kunt leggen of ergens in huis met uitzicht naar buiten om bij weg te dromen.

witte kat in een fauteuil
verlichting in trappenhuis

3. De lamp die je interieur in de ‘spotlight’ zet

Licht, we kunnen niet zonder! Verlichting brengt je interieur tot leven. We vergeten vaak hoe belangrijk goede verlichting in je omgeving is. Het is niet alleen sfeervol en functioneel, maar ook onmisbaar voor hoe je je voelt.

Heb je wel is geprobeerd te lezen bij te weinig licht? Je begint te turen, je ogen fijn te knijpen en vervolgens sta je alsnog op om een extra lamp aan te doen. Of je zit nog te werken achter je computerscherm terwijl het buiten al donker begint te worden, waardoor het contrast van het felle beeldscherm-licht en de ruimte waarin je zit te groot wordt.

Als je te weinig licht om je heen hebt of uit balans doordat je scherm veel feller is dan je omgeving, kan dit op langer termijn schade aanrichten aan je ogen. Als je verlichting in huis of op je werkplek goed in balans heb, geeft het je rust zodat je optimaal kunt functioneren.

4. Eetkamerstoelen voor comfort, de hele dag door

Veel mensen beginnen de ochtend aan de keukentafel met een kop koffie en het laatste nieuws nog even lezen voordat we aan het werk gaan. ’s Avonds komen we er weer samen om te eten met vrienden en/of familie en soms borrelen we nog uren na met fijne gesprekken en muziek op de achtergrond.

Maar sinds 2020 is daar ook nog het thuiswerken bijgekomen en zit meer dan de helft van Nederland aan de keukentafel te werken.

Je begrijpt het al, met zoveel uren dat wil je goede eetkamerstoelen die fijn zitten en ook nog mooi passen in je interieur!

voorbeeld van een eetkamerstoel
plantenpot op een bijzetter

5. Bijzetters, de reiziger zonder eindbestemming

Heb je een woning gezien zonder bijzettafel? Ik ben het nog niet tegengekomen. Dit meubelstuk reist van de woonkamer naast de fauteuil waar het boek nog op ligt die je gisteren met een cappuccino hebt gelezen. Of naar de hal waar een mooie grote bos met bloemen op staat te pronken in een glazen vaas, om vervolgens naar de tuin verplaatst te worden bij de lounge set voor de gezellige avonduren.

Een bijzettafel vindt altijd wel zijn plek in huis, met gezelschap van andere tafels of alleen. Een mooie tijdloze bijzetter in je interieur kan nooit kwaad.

6. Het groen naar binnen halen met een grote plant

Wij mensen houden nu eenmaal van de natuur. Denk eens terug aan je laatste vakantie, hoogstwaarschijnlijk ben je een groot deel van de tijd er op uit gegaan, de natuur in. Natuur helpt ons ontspannen en herstellen van stress. Groot en deels brengen we onze tijd binnen door. Vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staren we naar beeldschermen. Een grote plant is een statement in je interieur. Daarnaast door te kijken naar natuurlijk groen heeft het daadwerkelijk een positief effect op hoe we ons voelen en hebben veel planten zelfs een zuiverende werking op de lucht in de ruimte.

grote groene plant in zonlicht
nl_NLDutch